OTEVÍRACÍ DOBA FESTIVALU

Sobota: 25.5. od 10.00 do 19:00
Neděle: 26.5. od 10.00 do 18.00

Omlouváme se, ale na Garden Food Festival nepouštíme psy

Sobota 25. května

Moderuje Markéta Hrubešová

10:00 – Otevření areálu
10:45 – Zahájení programu
11:00 –  Fyzika v kuchyni (Pevnost poznání)
12:00 – Vitamíny u ledu (Michal Černý, Tropico )
13:00 – Masterchef Česko – Kuchařští talenti v akci
14:00 – Hmyz, strava budoucnosti (Jan Škraňka.Brouk na talíři)
15:00 – Když ryby pěstují zeleninu (Karel Jánoš, Punk Food)
16:00 – Škola vaření Davida Valíčka (Food Ateliér)
17:00 – Michelinské menu Radka Kašpárka (Field)
18,00 – Závěr programu
19:00 – Uzavření areálu

Neděle 26. května

Moderuje Markéta Hrubešová

10:00 – Otevření areálu
10:30 – Moderní chutě Valašska (Petr Novotný, Grand Hotel Tatra)
11:15 – MasterChef Česko – kuchařští talenti v akci
12:15 – Z farmy přímo na talíř (Radim Svačina, Stračena Pub)
13:00 – Michelinské menu Radka Kašpárka (Field)
14:00 – Od pařátku k hřebínku (Miroslav Gregor, Hladový kohout)
15:00 – Speciální menu Alberta Málka (Tomáš Kapoun)
16:00 – MasterChef Česko – kuchařští talenti v akci
17:00 – Závěr programu
18:00 – Uzavření areálu

 Letošní novinkou je hudební představení a hlavně show talentovaných kuchařů, kteří se objevili v televizní soutěži MasterChef Česko 2019. „Chceme uvařit něco pro rodiče a jejich děti, zejména ve věku 1,5 až 3 roky. Rádi bychom totiž změnili často zažité postoje vaření v rodině a návštěvníkům ukázali, že se dá v kuchyni vytvořit zdravé a jednoduché jídlo, často s aktivní pomocí dětí,“ řekla Zuzka Böhmová, která je maminkou tří dcer a jednou z finalistek MasterChefa. Spolu s dalšími „soupeři“ Ester, Bárou a Petrem založila projekt nazvaný Křepelky v čokoládě. Kromě této skupiny se na pódiu představí také Mona, Barbora, Katka, Pavel, Marek a Bohuslav. Chybět nebude ani jeden z hvězdných porotců – michelinský šéfkuchař  Radek Kašpárek. Doplní ho další výborní kuchaři, a to David Valíček z Food Ateliéru a šéfkuchař konceptu Stračena Pub Radim Svačina.

A co můžete například ochutnat? Rožněného pštrosa, kohoutí perkelt, fish and chips s mátovým hráškem, krevetové knedlíky nebo lokše s kachním ragů. Někdo dává přednost klasice, jako je tatarák, valašský zelný krém, trhaný vepřový bůček nebo jelení guláš. Je libo dobrý burger? S foie gras, hovězím, dančím nebo jehněčím? Nechybí ani veganská a vegetariánská nabídka. K tomu sladká tečka v podobě makronek, domácích dortů a medovníků, raw zákusků, tradičních či cizokrajných dezertů v doprovodu káv z renomovaných i malých pražíren, piv z velkých i malých pivovarů, tuzemských i zahraničních vín, kvalitní vody, čistých ovocných šťáv, alko a nealko koktejlů i vybraných destilátů. Domů si mohou zájemci odnést produkty od českých i moravských farmářů a malovýrobců – rybí karbanátky, paštiky, med, domácí uzeniny, pesta, oleje, čokoládové dobroty, pivní speciály nebo ovocná vína.

 

Mapa k parkování

 

Mapa k parkování